Suunnittelu

Muokattu Thu, 26 Sep 2019 klo 02:00 PM

Tilauksen vastaanoton helpottamiseksi ja myyntisyklin hallinnan parantamiseksi on hyvä laatia suunnitelma. Heti sisään kirjautuessasi näet suunnitelmasi vuorokausinäkymänä. Tätä voidaan muokata alta siten, että näkyvissä on työviikko tai 7-päiväinen viikko.

Ensimmäiseksi kalenteriin on syötettävä asiakkaat. Sen voi tehdä kolmella eri tavalla

1. Napsauta kohtaa Asiakkaat

Vasemmalla näkyvät kaikki asiakkaat ja oikealla näkyy kalenteri. Pidä sormea sen asiakkaan kohdalla, jonka haluat lisätä suunnitelmaan, kunnes näytölle tulee keltainen ruutu. Silloin voit vetää asiakkaan suunnitelmaan ja päästää irti kohdassa, johon haluat asiakkaan sijoittaa.

Tässä näkymässä voi vetää yhtä myymälää kerrallaan. Tätä helpottavat erilaiset haut. Jos painat hakuruutua, voit hakea paikkakunnan nimellä tai nimikkeellä. Voit etsiä myös ei-käytyjä asiakkaita (1) ja ei-suunniteltuja asiakkaita (2).

2. Klikkaa ylhäällä oikealla olevaa +-merkkiä

Nyt saat esiin asiakasluettelosi. Siitäkin voit hakea paikkakunnan tai nimikkeen mukaan, ei-käydyistä ja ei-suunnitelluista asiakkaista.

Tässä näkymässä voit valita useita asiakkaita kerralla. Jos esim. etsit kaikkia asiakkaita Lidköpingistä, voit ruksata ne, joiden luona aiot käydä, jolloin niiden kohdalle tulee sininen valintamerkki rivin oikeaan ääripäähän. Kun kaikki myymälät on valittu, valitse ensin Keskeytä (ylhäällä oikealla) ja sitten Valmis (ylhäällä oikealla Keskeytä-kohdan alla).

3. Klikkaa kahta taitettua välilehteä

Kun klikkaat näitä välilehtiä, voit kopioida aiemmin suunnitellun viikon. Viikko on lyhyin kopioitava aika, mutta halutessasi voit kopioida kerralla useita viikkoja.

alkaen viikko - Ensimmäinen viikko, josta haluat kopioida

saakka viikko - Ensimmäinen viikko, johon haluat kopioida

määrä - Kopioitavien viikkojen määrä

Yllä olevan kuvan tapauksessa kopioidaan viikot 19, 20, 21, 22 ja 23 (määrä 5 viikkoa) ja liitetään viikoille 24, 25, 26, 27 ja 28.

Lopeta valitsemalla Valmis.

Painamalla suunnittelun ensimmäisen sivun suppiloa saat käyttöön lisää hakuvaihtoehtoja.

Täällä voit hakea ketjun, käyntipäivien, asiakasluokan ym. perusteella. Voit myös hakea useita valintoja samanaikaisesti. Voit myös yhdistellä hakuvaihtoehtoja suppilon kautta, esim. Ei-käydyt tai Ei-suunnitellut asiakkaat.

Punainen merkintä näkyy asiakkaan vasemmalla puolella suunnittelussa, jos asiakas on suunniteltu muulle kuin asiakaskortissa ilmoitetulle käyntipäivälle.

Jos jokin suunnitelman päivä/viikko on poistettava, se onnistuu painamalla roskakoria.

Päivät, joina on suunniteltuja asiakkaita, tulevat näkyviin, ja käytettävissä on mahdollisuus tyhjentää päivä tai koko viikko kerralla.

Kun asiakkaat on siirretty kalenteriin, voidaan syöttää lisätietoja suunnitellusta käynnistä.

Jos painat asiakastiedoissa ylhäällä olevaa i-kirjainta, pääset asiakaskorttiin.

Voit valita suunnittelutyypin painamalla rivillä olevaa nuolta. Suunnittelutyypit on valittu ennalta, ja ne määritetään taustasovelluksessa. Jokaisella suunnittelutyypillä on oma värinsä, ja suunniteltu käynti on kalenterissa samanvärinen kuin suunnittelutyyppi.

Voit myös lisätä yhteyshenkilön. Yhteyshenkilön rivillä olevaa nuolta painamalla saat näkyviin asiakkaalle syötetyt tiedot. Jos niitä ei ole, sinun on aloitettava painamalla asiakastietojen i-kirjainta, mentävä Yhteyshenkilöt-välilehteen ja valittava siellä puuttuvan tiedon lisääminen.

Voit myös liittää merkinnän suunniteltuun käyntiin. Valitse Merkintä, ja kirjoita sitten asia, jonka haluat muistaa käynnin yhteydessä. Valitse Tallenna. Merkintä näkyy kalenterissa puhekuplana.

Jos haluat pidentää käyntiä, se onnistuu valitsemalla Päättyy. Lisää oikea kesto, niin käynti pitenee.

Voit myös siirtyä tästä näkymästä suoraan käyntinäkymään. Käyntinäkymässä rekisteröidään tilaukset, käynnit, markkinakysymykset ym.

Voit myös poistaa yksittäisiä käyntejä tästä näkymästä klikkaamalla kohtaa Poista aktiviteetti.