Körjournal

Ändrad den Mon, 20 Jun 2022 vid 02:15 PM

I startsidan hittar du körjournalen

Skapa ny körjournal - Körjournalhuvudet

BRA ATT VETA:
För att kunna skapa en ny körjournal vid en ny månad måste du först attestera körjournalen från månaden innan.
Innan du attesterar körjournalen från månaden innan, gå in på rader och öppna upp sista dagen och skriv ner ankomst(km) som kommer att bli mätarställningen på huvudet på den nya körjournalen.

• Benämning – Här döps körjournalen t ex Oktober 2021. Döp den så tydligt som möjligt så blir det lättare i Backoffice att hitta rätt körjournal
  • Mätarställning – Denna tas från körjournalen månaden innan (sista dagen) (om inga privata mil åkts mellan den sista och den första)
  • Notering – Här kan du skriva in en notering på körjournalens huvud
  • Registreringsnr. – Bilen registreringsnummer
  • Period start – Eftersom körjournalens huvud SKA skapas innan du går ut och gör ditt första besök för månaden så kommer periodstart alltid att automatiskt bli månadens första arbetsdag
  • Period slut – Blir automatiskt månades sista dag.
  • Attestera – Görs när månaden är slut
  • Makulera – Makulerar körjournalen
  • Klicka på att spara

Börja att registrera din första dag -Körjournalrader
Klicka på + tecknet  för att börja registrera en ny dag.

• Typ av resa – Använd Tjänsteresa alternativt Privat beroende på vilken typ av resa det är
  • Från – Klicka på pilen till höger så dyker ett antal förvalda alternativ upp
  • Till – Klicka på pilen till höger så dyker ett antal förvalda alternativ upp
  • Notering – Går även att göra en notering på varje rad i körjournalen
  • Starttid – Datumet som du registrerar för samt klockslag 07:00
  • Ankomsttid – Samma datum som på starttiden samt klockslag 20:00
  • Start [km] – Är det första registrerade dagen för månaden så hamnar automatiskt den mätarställning som du skrev in på huvudet här och om du är mitt i månaden så är det gårdagens Ankomst [km]. Stämmer inte den så skriver du in den mätarställning som står i bilen. Tänk då på att mellanskillnaden mellan mätarställningen på huvudet och den du skriver in här kommer att hamna som oregistrerat (privata)
  • Ankomst [km] – Här skriver du in mätarställningen i bilen när dagen är över.
  • Sträcka [km] – Här räknas automatiskt dagens sträcka ut genom start (km) – ankomst (km). För att detta ska kunna räknas ut så måste du trycka på tangentbordet när du skrivit in ankomst (km). Det går inte att spara dagens resa om inte både Start [km] och Ankomst [km] är inlagt så att en sträcka syns. Detta gör att allt måste registreras på kvällen efter att dagens körning är klar.
  • Dagens besök – Om du klickar på markeringen så att den blir grön så får du automatiskt in de kunder du har registrerat besök på under dagen
  • När allt är inlagt, klicka på Spara

Registrera en ny dag.

Klicka på + tecknet  för att börja registrera en ny dag.

• Typ av resa – Använd Tjänsteresa alternativt Privat beroende på vilken typ av resa det är
  • Från – Klicka på pilen till höger så dyker ett antal förvalda alternativ upp
  • Till – Klicka på pilen till höger så dyker ett antal förvalda alternativ upp
  • Notering – Går även att göra en notering på varje rad i körjournalen
  • Starttid – Datumet som du registrerar för samt klockslag 07:00
  • Ankomsttid – Samma datum som på starttiden samt klockslag 20:00
  • Start [km] – Är det första registrerade dagen för månaden så hamnar automatiskt den mätarställning som du skrev in på huvudet här och om du är mitt i månaden så är det gårdagens Ankomst [km]. Stämmer inte den så skriver du in den mätarställning som står i bilen. Tänk då på att mellanskillnaden mellan mätarställningen på huvudet och den du skriver in här kommer att hamna som oregistrerat (privata)
  • Ankomst [km] – Här skriver du in mätarställningen i bilen när dagen är över.
  • Sträcka [km] – Här räknas automatiskt dagens sträcka ut genom start (km) – ankomst (km). För att detta ska kunna räknas ut så måste du trycka på tangentbordet när du skrivit in ankomst (km). Det går inte att spara dagens resa om inte både Start [km] och Ankomst [km] är inlagt så att en sträcka syns. Detta gör att allt måste registreras på kvällen efter att dagens körning är klar.
  • Dagens besök – Om du klickar på markeringen så att den blir grön så får du automatiskt in de kunder du har registrerat besök på under dagen. För att få in alla besök så är det viktigt att tiderna i starttid och ankomsttid ovan täcker in hela dagen.

Klicka på Spara för att spara dagens körjournal. Körjournalerna sparas till höger om körjournalens huvud.

När du sedan dagen efter ska registrera en ny dag i körjournalen så klickar du på Körjournal och sedan + tecknet

Start [km] kommer nu automatiskt att vara det som du skrev in som ankomst [km]dagen innan.

Skulle det inte stämma enligt bilens mätarställning så skriv i det rätta.

Mellanskillnaden mellan Ankomst [km] dagen innan samt det som du skriver in som Start [km] nu kommer att hamna som oregistrerat (privat).

Klicka ikonen ovan för att få en översikt av pågående och attesterade körjournaler. De gröna är attesterade.

Klicka på en körjournal för att öppna.

När du klickar på skrivare-ikonen så skapas en pdf- fil som summerar din körjournal samt inkluderar dina besök om detta val gjorts. Denna kan du bifoga i mail eller spara på ett antal olika ställen.