Under Säljmålsuppföljning hittar du Analys

Analysen är ett Rapportverktyg för uppföljning av vilka kunder (distrikt) som har "Köpt" eller "Inte Köpt" en produkt eller kampanj(ordervärde).

En annan uppföljningsmöjlighet kan vara vilka kunder som har köpt grundsortimentet av en produkt mm.

När du klickar på Analys kommer nedan fönster upp, här gör du urval på vad det du vill följa upp.

Leveransdatum: Här väljer du fr.o.m och t.o.m leveransdatum.

Orderdatum: Här väljer du fr.o.m och t.o.m orderdatum.

Säljcykel: Här väljer du datum baserat på säljcykel.

Jämförelse: Denna ruta bockar du i om du vill jämföra en period mot en annan. Resultatet som har en * framför sig är resultat för perioden du valde att jämföra med.

Kedja: Här väljer du att visa statistik för vald kedja

Kunder: Här väljer du att visa statistik för vald kund/kunder.

Distrikt: Här väljer du att visa statistik för valda distrikt.

Produkter: Här väljer du att visa statistik för valda produkt/produkter.

Kampanj/Anbud: Här väljer du att visa statistik för vald kampanj/kampanjer.

Status: Här kan du filtrera på kedjestatus. (Grund, Tillval, Beställningsbar mm)

Försäljningstyp: Här kan du filtrera på försäljningstyp.

Villkorstyp: Här kan du filtrera på villkorstyp

Leverantör: Här väljer du att visa statistik för vald leverantör.

Där den röda pilen pekar kan du välja om du vill följa upp "Köpt", "Inte köpt", "Inte köpt något".

Köpt visar vilka kunder som har köpt tex en nyhet.

Inte köpt visar vilka kunder som inte har köpt tex en nyhet.

Inte köpt något visar vilka kunder som inte har köpt någon artikel i urvalet.

När du gjort dina urval klickar du på förstoringsglaset.

Via knappen Group By väljer du vilken ordningsföljd rapporten ska få tex Block - Kedja - Kund, väljer du ingen gruppering får du en rådatalista.

När du gjort ditt val där klickar du sedan på förstoringsglaset, då kommer det urvalet du tidigare gjort att finnas kvar här.

Klicka på förstoringsglaset för att söka på din valda gruppering.

Du kan även föra över din lista till Excel

Du kan välja att spara ditt urval som en variant.

Gör ditt urval, klicka på lägg till.

Skriv in en benämning och klicka på Spara

Nästa gång du vill ta fram din sparade variant klickar du på listpilen och väljer variant genom att klicka på den.