Inventeringsorder hittar du under Säljmål

Du kan välja att söka efter planerat datum, Nr eller Benämning.

Vill du få fram alla inventeringsorders klickar du bara förstoringsglaset utan att göra några val.

För att skapa en inventeringsorders för säljarna så klickar du på skapa.

Namnge Inventeringsordern i fältet Benämning.

Välj datumintervall.

Om den ska vara kedjestyrd, välj kedja.

Skriv in eventuell beskrivning/kommentar.

Klicka sedan på

Om du inte har valt kedja, Klicka på lägg till för att välja vilka kunder som ska inventeras.

Då visas flera alternativ för att hämta upp kunder,

Block/kedja

Här bockar du i den eller de kedjor som ska finnas med i inventeringsordern.

Distrikt/Region

Här bockar du i antingen i en hel region eller klickar på pilen och väljer enskilda distrikt som ska finnas med i inventeringsordern.

Grossist

Här bockar du i den eller de Grossister som ska finnas med i inventeringsordern.

Kommun

Här bockar du i den eller de Kommuner som ska finnas med i inventeringsordern.

När du har valt kunder, klicka på Nästa.

Då kommer det upp en ruta där alla kunder du valt syns.

För att gå vidare klicka på bocken, vill du ändra dina val klicka på krysset

Välj sortiment genom att trycka på knappen Lägg till.

Då visas flera alternativ för att hämta upp artiklar.

Produktgrupp/Sortiment

Välj den produktgrupp som du vill inventera.

Du kan även välja undergrupper

Markera de artiklar som ska finnas med i inventeringsordern.

När du valt klart klickar du på nästa

Klasser och Grupper

Du kan också välja artiklar via klasser eller grupper om ni använder er av det.

När du lagt till produkter klicka på nästa

Då kommer det upp en ruta där alla produkter du valt syns.

För att gå vidare klicka på bocken, vill du ändra dina val klicka på krysset

Klicka på Verkställ.

Nu är inventeringsordern skapad.

Inventeringsordern har fyra flikar där du kan göra ändringar:

Huvud - Här har du möjlighet att justera datum samt ändra beskrivning. Här frisläpper du inventeringsordern till Säljkåren.

Sortiment - Här har du möjlighet att lägga till och ta bort artiklar.

Affärspartner - Här har du möjlighet att lägga till eller ta bort kunder.

Dokument -  Här kan du koppla ett dokument till inventeringsordern

Obs. När inventeringsordern är frisläppt kan man inte göra några fler förändringar.

För att frisläppa ordern till säljkåren, klicka på knappen Frisläpp enligt bild ovan.

Klicka i bocken för att fortsätta

Klicka i bocken för att fortsätta

Nu är inventeringsordern frisläppt till säljkåren