Skapa Aktivitet gör du under Säljmål-Aktiviteter/Underhåll.

Först kommer du till en sökruta.

Du kan välja att se alla aktiviteter eller endast Aktiva.

Du kan filtrera per aktivitets nummer, Block, Kedja, kund osv.

Gör en ev filtrering och klicka sedan på förstoringsglaset för att få fram dina aktiviteter.

Vill du inte göra en sökning klickar du på krysset.

Du kan öppna en aktivitet genom att dubbelklicka i listan.

Klicka på Plustecknet för att skapa en aktivitet

Välj datum fr.o.m och t.o.m

Skriv in vilken typ av aktivitet som ska utföras i rutan uppgift. (Max 256 tecken)

Max antal/Kund: Här kan man ange hur många gånger aktiviteten ska kunna utföras på en kund.

Budget: Här lägger man totalbudget för hur många aktiviteter som ska utföras

• Klicka på pilarna nere till höger för att komma vidare.

Klicka på Plustecknet för att välja Målgrupp

Aktiviteten kan läggas på grossist, kedja, kund, kommun eller kundklass nivå osv.

Dubbelklicka på ett alternativ, gör ditt val och klicka pilarna nere till höger för att komma vidare. (Du kan välja flera alternativ.)

Ex på Vald kedja,

När du är klar med dina val klicka på bocken.

Aktiviteten lägger sig automatiskt som inaktiv, för att aktivera den klicka på förstoringsglaset och sök efter inaktiva.

Dubbelklicka på din aktivitet i listan

Här kan du välja om aktiviteten ska vara aktiv eller inaktiv.

För att aktiviteten ska bli synlig hos säljarna så behöver du frisläppa den.

Kontrollera fliken kunder innan du frisläpper aktiviteten.

Klicka på Pil upp för att frisläppa din aktivitet

Fliken kunder visar valda kunder.
Efter att aktiviteten är frisläppt kan du följa vilka distrikt som utfört och planerat aktiviteten.

Du kan lägga till kunder genom att klicka på plustecknet i det högra hörnet.

Du kan ta bort kunder genom att klicka på raderna i högra hörnet.

Och därefter markera de kunder du vill ta bort och sedan klicka på minus tecknet.

På fliken Budget kan du lägga in en budget på antal utförda aktiviteter.

Skriv in antalet utförda aktiviteter du vill budgetera

Välj att Fördela lika

eller Fördela analogt med omsättning

Klicka på Bocken i det nedre högra hörnet för att spara.