Säljaktiviteter - Kampanj/Anbud

Ändrad den Thu, 07 Mar 2024 vid 03:19 PM

Kampanj/anbud används för att du enkelt ska kunna följa upp en centralt bokad kampanj.

Kampanjen läggs upp på kedje- eller grossistnivå och kommer automatiskt upp i säljarens orderbild för de kunder som är kopplade till kampanjen.

Klicka på sök för att se en sammanställning av era aktiva kampanjer.

En röd markerad kampanj innebär att kampanjen är ej frisläppt.

En grön markerad kampanj innebär att kampanjen är aktiv och att dagens datum är inom kampanjens datumspann.

En lila markerad kampanj innebär att kampanjen är aktiv, men att kampanjens till och med datum är passerat.

Skapa en ny kampanj

Klicka på + Skapa uppe i högra hörnet

Fyll i informationen för din kampanj i fem steg.

Steg 1

Kampanjnr: Skriv in ett kampanjnummer t.ex. ICA132

Kampanjnamn: Namnet på kampanjen t.ex. Vårkampanj -24

Kategori: Klicka på listpilen och välj kampanjkategori, tex SA/VA

Klicka på Nästa

Steg 2

Version/Kedja: Här väljer du kedja vid kedjestyrd kampanj

Grossist: Här väljer du grossist vid grossiststyrda kampanjer (Används främst av Storkök)

Har du varken Kedje- eller Grossiststyrd kampanj, klicka på Nästa.

Steg 3

Orderdatum: Välj datumintervall för kampanjen

Leveransdatum: Välj leveransdatumintervall för kampanjen

Uppföljningsvecka: Välj vecka då kampanjen ska visas under kampanjöversikten

Klicka på Nästa

Steg 4

Om du har valt en kedjestyrd kampanj i steg 2, visas kunder i vald kedja här, klicka då på Nästa.

Har du inte valt Kedjestyrd kampanj, lägger du till Kunder genom att trycka på de tre prickarna.

Här kan du välja dina kunder med hjälp av de förvalda filtreringarna tex om kampanjen ska vara kopplad till en Kampanjkedja.

Du kan också filtrera på kolumnnamnen för att filtrera på ex. kundkortsparametrar, egna fält etc.

Steg 5

Lägg till produkter i kampanjen genom att klicka på de tre prickarna.

Du kan filtrera på Produktgrupp, Grupper, Leverantör och status.

Bocka i produkt/produkter som ska ingå i kampnajen

Klicka på Verkställ.

Vill du rensa din filtrering klickar du på Rensa Filter

Avsluta genom att klicka på den gröna + Skapa-knappen.

Din nyskapade kampanj kommer då upp i en ny ruta till höger där du kan fylla i mer information.

Här kan lägga du till:

Offertnr: Kundens offertnr

Beskrivning: Ruta för beskrivning om kampanjen t.ex. 2 för 20:-

Kommentar: Används för iPad, Visas istället för beskrivning om man har noterat något i efterhand på kampanjen.

Prioritet: Används för iPad, möjlighet att skapa en prioritetsordning för kampanjer i orderbilden.

Konsumenterbjudanden:

Nu kan du lägga in önskad försäljningsvolym för vald produkt, rabatt, ordinarie in och ut pris.

Innan du gör detta kan du klicka på nedan symbol för att utvidga rutan.

Nu har du en bättre överblick och kan lättare lägga in budget.

Under Sortiment lägger du in t.ex. Volym på produkterna och under Budget väljer du hur du vill fördela den.

Bocka i eller ur "Fördela analogt med omsättning" och klicka på Fördela.

För att kampanjen ska bli synlig för säljkåren behöver du frisläppa kampanjen.

Dokument

Under fliken dokument kan du lägga till ett ett dokument som tillhör kampanjen.

Klicka på +tecknet

Välj det dokument du vill lägga till och klicka på öppna

Du måste även koppla distrikt till bilderna, det gör du genom att klicka på filens namn.

Välj sen distrikt och klicka på Spara ändringar.

Inaktivera kampanj

Vill du inaktivera en kampanj bockar du i rutan Inaktiv.