Skapa Ny artikel

Ändrad den Fre, 11 Okt vid 2:16 E.M.

Här skapar du en ny artikelinformation.

- Klicka på Skapa Ny artikel

- Börja med att skapa Artikelhierarkin för hur din artikelinformation ska vara uppbyggd.

Artikelhierarki Pall, Detaljistförpackning, Konsumentförpackning

- Fyll i benämning på artikelinformationen, endast synligt i programmets sortimentslista.

- Fyll i EAN koden för toppnivån, Pallen.

- Kicka på Infoga förpackning till höger.

- Fyll i EAN kod för mellannivån, Detaljistförpackningen.

- Fyll i antal mellannivåer som ingår på en pall.

- Kicka på Infoga förpackning till höger.

- Fyll i EAN kod för basnivån, konsumentförpackning.

- Fyll i antal konsumentförpackningar som ingår i en detaljistförpackning.

- Klicka på Spara.

Artikelhierarki Detaljistförpackning, Konsumentförpackning

- Fyll i benämning på artikelinformationen, endast synligt i programmets sortimentslista.

- Fyll i EAN kod för mellannivån, Detaljistförpackningen.

- Kicka på Infoga förpackning till höger.

- Fyll i EAN kod för basnivån, konsumentförpackning.

- Fyll i antal konsumentförpackningar som ingår i en detaljistförpackning.

- Klicka på Spara.

- Svara Nej på frågan, "Artikelhierarkin innehåller endast två nivåer, är den översta nivån en toppnivå?"

Artikelhierarki Endast Konsumentförpackning

- Fyll i benämning på artikelinformationen, endast synligt i programmets sortimentslista.

- Fyll i EAN kod för basnivån, konsumentförpackning.

- Klicka på Spara.

- Svara Ja på frågan, "Artikelhierarkin innehåller endast en nivå, är artikeln på basnivå?"

Obs! Om spara knappen inte är aktiv så har du skrivit i en felaktig EAN kod, rubriken är då röd.

Artikelinformationen skapas och det är dags att lägga in värden.

Börja med att lägga in informationen på basnivå och arbeta dig uppåt.

Markera nivån.

Varje fält har en förklaringstext som visas längst ner på sidan när du har markerat fältet.

Alla vikter anges i gram.

Alla mått anges i mm.

- Markera Basnivå

- Klicka på pilen till höger om rubrikerna för att lägga in relevant information.

- Vissa värden kopieras upp till ovanstående nivåer (Om sådana finns) du får då en fråga.

För att kopiera värden svara Ja, för att inte kopiera svara Nej.

-  När du har fyllt i alla fält som behövs för din artikler klickar du på Spara.

- Markera Mellannivå

- Klicka på pilen till höger om rubrikerna för att lägga in relevant information.

- Artikelns bruttovikt har en uträkningsfunktion, klicka på de tre punkterna till höger för att använda denna.

Ange först plattformens vikt alternativt pantkod för att vikten ska beräknas korrekt.

-  När du har fyllt i alla fält som behövs för din artikler klickar du på Spara.

- Markera Toppnivå

- Klicka på pilen till höger om rubrikerna för att lägga in relevant information.

- Artikelns bruttovikt har en uträkningsfunktion, klicka på de tre punkterna till höger för att använda denna.

Ange först plattformens vikt alternativt pantkod för att vikten ska beräknas korrekt.

- Artikelns höjd har en uträkningsfunktion, klicka på de tre punkterna till höger för att använda denna.

Ange först antal ingående lav samt förpackningar per lav för att höjden ska beräknas korrekt.

-  När du har fyllt i alla fält som behövs för din artikler klickar du på Spara.

Nu är det dags för kontroll av din artikelinformation.

- Klicka på den springande gubben uppe till höger (Verifiera)

- Har du missat ett obligatoriskt fält visas ett felmeddelande till höger, klicka på felmeddelandet för att komma till rätt fält.

- När du har rättat alla eventuella fel, klicka på verifiera igen.

- Om inga fel visas är artikelinformationen klar och redo att skickas till mottagare.