Säljaktivitet - Presentation

Ändrad den Fre, 23 aug. vid 11:05 F.M.

Här kan du ladda upp en presentation för din säljkår, presentationen visas i besöksbilden.

Du kan också kopiera en befintlig presentation.

Du hittar presentationsverktyget under Säljaktivitet - presentation.

Skapa en presentation

Klicka på Skapa

Ange Namn

Välj Folder från listan, om du väll lägga den i en ny folder så skriver du in namnet här

Ange en beskrivning för presentationen, valfritt och syns endast i Backoffice.

Klicka på Nästa

Välj giltighetstid för presentationen (Mellan vilka datum som presentationen ska vara synlig hos säljkåren.)

Klicka på Nästa

Lägg till kunder genom att klicka på de tre prickarna.

Markera de kunder som presentationen tillhör och klicka på Verkställ.

Har du kopierat kundnr från  en excel fil väljer du "Från klippbord"

Klicka på Nästa

Beräknad tid: Fyll i beräknad til om du vill upplysa om hur lång tid presentationen är tänkt att ta. (Valfritt)

Instruktioner: I instruktion kan du skriva in information gällande presentationen. Säljarna kan sedan läsa denna information under "info" innan de startar Presentationen. (Valfritt)

Om säljaren inte får ändra i presentationen bockar du i  "Tillåt inte redigering av sidor"

Tagg: Lägg till en tagg och tillhörande färg. Taggen blir sedan sökbar i fritextfältet. (Valfritt)

Klicka på Skapa

Klicka på Hantera Media

Klicka på + (Importera) för att lägga till bilder, filmer eller PDF filer.

Format som stöds är: *. JPG *.PNG *. PDF *. MP4* .

Vid användning av video filler rekommenderas filstorlekar upp till 15mb för att fungera på bästa möjliga sätt.

Välj upplösning, dvs vilken enhet som er säljkår använder sig av i listan.

Klicka på välj fil

Markera filen och klicka på Öppna

Du kan också läsa in och välja bilder från en annan presentation.

Argus lägger bilderna i samma ordning som filen du infogat.

Vill du ändra ordning tar du tag i den bilden och drar den till den ruta du vill ha den, lägger du den sist kommer en ny tom ruta fram, du fyller på med bilder tills dess att presentationen är klar.

Om sidor placeras över eller under mitten av en sektion kommer det visar pilar upp och ner för säljarna i Argus klienten.

Vill du ta bort en bild klickar du på papperskorgen.

Slide Inställningar

Den första bilden är en startsida, där kan du ej länka några produkter till bilden.

Om du håller muspekaren på en bild kommer det fram ett kugghjul, klicka där för att komma till inställningar för sidan.

1. Namn - Namnge sidan (Namnges automatiskt med datum och tid för när bilden laddades upp).

2. Instruktioner - Här kan du fylla i Instruktioner.

3. Beräknad tid - Här kan du ange Estimerad tid.

4. Fråga - Här kan du koppla en marknadsfråga till sidan.

5. Här kan du koppla en kampanj till sidan med tillhörande produkter.

6. Produkter... - Här kan du koppla produkter till sidan. Du kan också se hur många produkter som är kopplade på siffran till        höger.

7. Bocken - Klicka här för att spara.

Klicka på de tre prickarna för att lägga till produkter.

Bocka i de produkter du vill ha med.

Här kan du även filtrera på en kampanj för att få fram artiklarna som ingår i kampanjen.

Klicka på verkställ.

Lägga till sidor i Presentation

Det går bra att lägga till sidor i en befintlig presentation. Klicka på knappen import.

De importerade bilderna eller filmerna lägger sig i rutan ovanför.. Härifrån drar du bilderna och släpper dom där du vill att dom ska ligga i presentationen. Om du vill ta bort någon bild ur presentationen  klickar du på papperskorgen, de hamnar då i den övre rutan. De bilder som ligger i den övre rutan ingår ej i presentationen.

Kopiera en presentation

Bocka i den presentation du vill kopiera och klicka på knappen "Skapa Kopia".

Kopian som skapas är identisk men saknar kunder.

Öppna kopian och lägg till kunder (se instruktion tidigare i manualen) och gör det ändringar som behövs.

Klicka på Spara.