Planering

Ändrad den Mon, 27 Feb 2023 vid 01:57 PM

Här kan du enkelt börja planera dina kunder som ska besökas.

Klicka på knappen Planering på Startsidan för att komma in i Planeringen.

När du kommer in i planeringen visas automatiskt vyn för arbetsvecka. Detta går att ändra till dagvy eller 7-dagars vecka genom att klicka på nedan ikoner.

För att lägga in din planering måste du först markera en dag och tid i veckan (1.) och klicka på plus-tecknet uppe till höger (2.). Innan du markerar en tid kommer pluset uppe till höger (2.) inte gå att klicka på. När du klickar på pluset kommer du att få fram din kundlista.

Markera de kunder du vill föra över till planeringen genom att klicka på dem. Du ser vilka kunder du har markerat genom att de får en blå ram. För att ta över dem till veckoplaneringen klickar du på bocken uppe till höger i bild.

Besöken hamnar då i kalendern från den tid du markerade och nedåt. I detta läge går det att göra anpassningar på besöken.

Genom att dubbelklicka på besöket i planeringen kan du göra vissa val för att anpassa ditt besök.

1. Genom att klicka här kan du flytta besöket till ett annat datum. Klickar du här kan du även flytta besöket mellan olika veckor. Det går även att flytta besök i kalendervyn genom att hålla inne vänster musknapp och dra besöket men då går det bara att flytta det inom samma vecka.

2. Här kan du välja att ändra tid eller längd på ditt planerade besök.

3. Planeringstyp talar om vilken typ av besök du planerat in. Dessa val skapas i BackOffice. Varje planeringstyp har sin egen färg i kalendern.

4. Om du vill lägga till en kontaktperson till besöket klickar på pilen till höger om Kontakt,  då visas de kontaktpersoner som finns upplagda på kunden.

5. Här går det att lägga in en notering för det planerade besöket. Detta kan vara bra som en kom-ihåg inför besöket. Denna notering syns bara i planeringen.

6. Genom att klicka här kommer du till butikens kundkort.

Efter att alla förändringar är gjorda klickar du på disketten uppe till höger för att spara dem.

I nedan bild ser du hur det kan se ut efter anpassning. Besöket är förlängt till 1 timme, planeringstypen är ändrad samt att en notering är inlagd. Att det finns en notering ser du på den lilla pratbubblan till vänster.

Om någon dag/vecka i planeringen ska raderas går det att göra genom att klicka på de tre prickarna längst ned till höger.