För att registrera en order på kunden så klicka på Registrera order under Verkställ.

Det första som dyker upp är de kampanjer som finns upplagda på kunden.

Om du vill lägga order för alla produkter som ingår i kampanjen bockar du i rutan "Lägg till alla". Då läggs automatiskt antalet 1 in på alla artiklar som kampanjen innehåller.

Vill du bara lägga order på någon/några produkter från kampanjen kan du klicka på kampanjraden, då öppnar kampanjen upp sig och alla artikelrader syns.

Då kommer alla artiklar som ingår i kampanjen att synas under kampanjens namn.

Du kan se kundens leveransdagar i orderbilden, om du vill lägga till leveransdagar för kunden kan du göra detta på kundens kundkort, under fliken basdata.

Skriv in rätt antal genom att klicka på den order raden du vill ändra antalet för.

Sedan klickar du på + eller - tecknet för att andra antalet. Du kan även skriva in rätt antal genom att klicka på siffran och där skriva in antalet du vill ha för produkten.

När rätt antal är inlagt på de kampanjer/artiklar du har sålt in klickar du på Pil bakåt.

Då kommer du tillbaka till orderbilden där du har order raderna till höger och huvudet till vänster.

För att lägga in fler artiklar från artikelregistret klicka på dom tre prickarna uppe till vänster.

Välj sedan de alternativet som du vill hämta upp produkter via.

Väljer du produkter kommer hela sortimentet att visas. Du kan även leta produkter via de produktgrupper som produkterna är kopplade till. Du finner produktgrupperna till vänster under Sortiment.

För att sedan lägga över de valda artiklarna till ordersidan klickar du på bocken uppe till höger, då kommer du till orderbilden.

När du är inne i orderbilden och markerar en orderrad kan ett meddelande dyka upp om själva produkten.
(Detta meddelande dyker också upp när du ska välja sortiment)

Gamla order - Här går det att söka fram en tidigare order och kopiera över artiklarna som låg i den. Antal, leveransdatum mm går sedan att ändra innan du sparar.

Baserad på kampanj - Klickar du här så kommer du tillbaka till kampanjsidan och lägger in artiklar och antal utifrån beskrivningen ovan.

Förslag - Genom att klicka här kan du välja att ta en order via ett sparat förslag.

För att ändra leveransdatum på alla orderrader på en gång trycker du på lev.datum i orderhuvudet och väljer rätt datum.

För att ändra villkorstyp på flera orderrader på en gång trycker du på Multiedit (pennan uppe till höger).

Avitext: Texten som fylls i här kommer även att komma med på orderutskriften.

Här väljer du de artiklar du vill ändra genom att bocka i dessa. Sedan väljer du Villkoret du vill ha för artiklarna.

Du kan även byta leveransdatum, antal, pris och rabatt för flera artiklar samtidigt i denna denna vyn

När du är klar klickar du på Verkställ

Det går också bra att ändra rad för rad genom att klicka mitt på orderraden.

Här går det att ändra antal, villkorstyp, rabatt och leveransdatum.

Om det saknas artiklar på en kund så kan det bero på att det ligger ett felaktigt filter inlagt på Status/kedja/grossist
Klicka på  för att se vilken filtrering som du har.

När du är klar med ordern klickar du på  Spara.

Spara – Du kan spara ner ordern på din dator i PDF-format.

Skriv ut – Här kan order/utbetalningen skrivas.

Spara Registrera ny order – Denna order sparas och du kommer direkt tillbaka till orderbilden för samma kund.

Förslag – Du skapar ett förslag av ordern. Skriv i en Benämning, Datum from och Datum tom och klicka sen på Spara. Denna order lägger sig då som ett förslag istället för att det skapas en order. Du kan plocka upp detta förslag på alla kunder som är kopplade till samma kedja

E-post - Här kan du maila iväg ordern.
För att återgå till Besöksbilden klickar du på  uppe i vänstra hörnet.