Säljmål - Inventeringsorder

Ändrad den Tue, 27 Jun 2023 vid 09:59 AM

För att se eller skapa en Inventeringsorder går du till Säljmål - Inventeringsorder.

Rutan nedan kommer upp och du kan här välja att söka efter en specifik genom att filtrera på datum eller namn.

Klickar du endast på Sök får du upp alla era inventeringsorder.

För att skapa en ny Inventeringsorder, klicka på plustecknet.

Du får då välja Benämning, Datumintervall och Beskrivning för inventeringsordern. Ska den vara kedjestyrd, fyll också i Kedja.

Klicka på pilen när du är klar.

På denna sida klickar du på plustecknet och kopplar t.ex. vilka Kunder och Distrikt du vill ska ligga på Inventeringsordern. Klicka på pilen när du är klar.

I nästa steg kopplar du det Sortiment som ska ingå i Inventeringsordern. Du kan också lägga till artiklar inom klasser eller grupper ifall ni använder detta.

Klicka på plustecknet precis som på föregående sida, välj det du vill lägga till och avsluta med att klicka på "bocken".

Nu är Inventeringsordern skapad.

Vill du se exakt vad du lagt till i dessa steg, klicka på cirkeln med ett streck i.

Nu kan du välja att gå in i din order och göra förändringar samt Frisläppa den till säljkåren.

Sök fram din Inventeringsorder och klicka på den. Då hamnar du automatiskt på fliken Huvud

Här har du möjlighet att justera datumet för inventeringsordern samt ändra beskrivning innan du frisläpper den.

Du kan även välja att ändra i Sortiment och Affärspartner innan ordern frisläpps.

Fliken Dokument ger dig möjlighet att koppla dokument till inventeringsordern.

För att frisläppa ordern till säljkåren, klicka på knappen med en hand och ett hjärta.

Obs. När inventeringsordern är frisläppt kan man inte göra några fler förändringar.

Nedan ruta kommer upp efter du klickat på Frisläpp. Har ni konkurrerande artiklar och vill inkludera dessa trycker du på bocken. Annars på krysset.

Ordern är nu frisläppt till säljkåren.

Inne i Inventeringsordern kan du välja att Makulera, Markera som avslutad eller Skicka om ordern.

Håll muspekaren över bilderna nedan för att se vad de betyder.