Administration - Sortiment - Produkter

Ändrad den Tue, 12 Mar 2024 vid 11:28 AM

För att ha möjlighet att sätta diverse filter trycker du på tratten. Lägg in dina filter och tryck på Sök.

En lista med aktuella produkter visas, har du inte valt någon parameter visas alla produkter som standard.

Du har också möjlighet att använda Fritext för att söka fram specifika produkter.

Klicka på denna om du vill få över din produktlista till Excel.

För att skapa en ny produkt klickar du på knappen Skapa

Fyll i de fält som dyker upp i flödet. Om det står (optional) vid en rad så är det fältet inte obligatoriskt.

Artikel i vänteläge - Om artikeln inte direkt ska synas hos säljarna bockar du i denna ruta

Expopall - Om artikeln är en Expopall bockar du i denna ruta

Status - Välj om artikeln ska vara Säljbar, Ej säljbar eller Inaktiv

Fyll i Produktnr, Benämning, Produktgrupp och Konsumentenh/detaljistförp.

Välj Försäljningsenhet och Returenhet (Optional)

Tryck på Skapa

Produktkortet för den nya produkten öppnas på höger sida

Du kan scrolla genom hela produktkortet eller använda dig av genvägarna för att hoppa mellan olika delar på kortet.

Du kan också trycka på förstoringsglaset och skriva en söktext för att hitta rätt del på produktkortet.

Du kan nu addera mer information om produkten om du vill så som EAN, DUN, Mått, Vikt, Listpris, Moms mm

Om du har bockat i att din produkt är en Expopall kan du lägga till produkter under fliken Expoartiklar.

Scrolla ner till Expoartiklar eller klicka på flikikonen för Expoartiklar

Klicka på Plustecknet.

Sök upp och bocka i de produkter som ingår i din expopall.

Klicka på Verkställ.

Klicka sedan på varje rad för att lägga till antal konsumentenheter som ligger på Expopallen/Displayen

För att lägga in leverantör samt undergrupper på artiklarna (om ni använder detta).

Scrolla ner till Leverantör, Gruppering, Klassificering eller klicka på den flikikonen.

Klicka på listpilarna vid varje rubrik och välj det som passar för artikeln.

Om ni har fler än en säljkår i samma databas kan ni styra artiklarna så att de inte blir synliga i alla säljkårer.

Scrolla ner till Säljkår eller klicka på den flikikonen.

Bocka i den säljkår/de säljkårer som ska se artikeln.

Om du inte bockar i något så visas produkten för alla säljare om den är aktiv.

I fliken Egna fält kan du lägga in information som ni har valt själva att lägga in som val i er uppsättning.

Scrolla ner till Egna fält eller klicka på den flikikonen

Under fliken Dokument kan du koppla dokument till produkten, dokument kan även läggas upp under produktgrupp.
Scrolla ner till Dokument eller klicka på flikikonen. Klicka sedan på plustecknet.

Välj det dokument du vill lägga till och klicka på öppna

Du måste även koppla distrikt till bilderna, det gör du genom att klicka på filens namn.

Välj vilka distrikt du vill koppla till bilden genom att klicka på listpilen vid rubriken Distrikt. När du markerat distrikten klickar du på Spara ändringar.

OBS!! När allt är inlagt på den nya produkten trycker du på Spara högst upp

Importera Produkter

Klicka på sökknappen för att se alla aktiva produkter, klicka sedan på exportera för att få ut mallen du ska använda vid produktimport.

Filen hamnar under Nedladdningar och därifrån kan du sedan öppna filen.

En Excelfil öppnas nu där du kan korrigera information på befintliga produkter men även lägga till nya.

Viktigt att du ej ändrar rubrikerna i filen, filens struktur måste förbli densamma för att den ska gå att läsa in.

När du lagt till information i din Excelfil och sparat den klickar du på importeraknappen i Argus.

Välj filen du vill importera och klicka på öppna.

Filen laddas därefter upp.

Multiedit

Vill du göra en förändring på flera artiklar samtidigt kan du använda dig av Multiedit.

Börja med att markera de artiklar du vill göra en förändring på. Så fort du har bockat i två eller fler öppnas Multiedit till höger automatiskt.

Alternativen du kan ändra ser du i bilden nedan. Gör de val som ska gälla för alla markerade produkter och klicka på verkställ.

OBS!! När valen är gjorda trycker du på Spara högst upp

Via Visa / Dölj kolumner kan du dölja de kolumner du inte har något behov av. Bocka ur och så försvinner de från listan. Vill du sedan se dessa kolumner igen så bockar du i dem på nytt.

Ta bort produkt

När du tar bort en produkt kan du inte längre se historik för den produkten. Om du inte vill att den ska synas hos säljkåren men vill ha kvar historiken ändrar du status till Inaktiv.

Vill du ta bort en produkt helt och hållet måste du höra av dig till Nordmans support så hjälper de dig.