Order i vänteläge

Ändrad den Mon, 15 Oct 2018 vid 01:38 PM

En röd rund ring med en siffra i visar hur många Order i vänteläge du har.

För att hamna under Order i vänteläge så måste ordern markeras och läggas i vänteläge vid orderregistrering.

Genom att klicka mitt på ordern så kommer orderraderna upp till höger och du kan lätt klicka igenom ordrarna för att se vad de innehåller för artiklar mm.

För att kunna frisläppa en order som ligger i vänteläge måste du klicka på det blåa i:et och öppna upp ordern.

Innan du frisläpper ordern är det några viktiga saker att tänka på:

1. Titta att det är rätt grossist som ligger kopplad till ordern. Om orderna är inknappad innan det fanns grossistartikelnummer så kommer grossisten att vara ändrat till det egna företaget. Innan du frisläpper måste du då ändra till rätt grossist. Klicka på pilen efter grossist för att ändra.
  2. Titta så att artikelnummer ser rätt ut. Övre raden är företagets egna artikelnummer och den undre raden är grossistartikelnumret. Om grossisten är ändrad till det egna företaget så kommer båda dessa rader ha samma nummer. När grossisten ändras ska också grossistartikelnummer ändras automatiskt.
  3. Det kan också vara bra att titta på leveransdatum och villkorstyp så de stämmer innan du bockar ur "Order i vänteläge".
  4. När allt är kollat och klart så trycker du på pilen uppe till vänster och väljer Spara.