Status EDI

Ändrad den Tue, 16 Oct 2018 vid 03:10 PM

En röd rund ring med en siffra i visar hur många Edi-ordrar du har liggande där det har återkommit ett svar med någon typ av meddelande. Raden eller ordern behöver inte vara avvisad utan det kan också vara bara en information som kommer tillbaka som ordersvar.

Om du klickar mitt på raden så får du en snabb överblick på ordrarna då raderna dyker upp till höger. Vill du däremot kunna läsa ordersvaret så måste du klicka på det blåa i:et för att öppna upp ordern.

I första steget när ordern öppnas upp så ser du bara ett övergripande svar. Det beror på att ordersvaren (så länge inte hela ordern blivit avvisad) ligger på radnivå. För att kunna se det exakta ordersvaret måste du alltså klicka på varje rad.

Viktigt att tänka på är att det kanske inte syns ett felmeddelande på första raden och då måste du klicka vidare tills du hittar rätt rad då det kan vara ett meddelande som bara gäller en av raderna på ordern.

När du har gått igenom alla meddelanden och åtgärdat det som behövs så kan du välja att rensa under Status Edi.

Klicka på ikonen som ser ut som en fyrkant med en pil uppåt.

Klicka på Markera som läst. Du rensar då bort det som ligger under Status EDI och kommer hela tiden bara se de nya meddelanden som kommer in.